Vind je het goed dat ik je een knuffel geef?

Ik ben afgelopen zomer naar Burning Man geweest, een ervaring en belevenis die haast niet uit te leggen is. Het is een grote samenleving van mensen die vanuit de hele wereld samen komen om 9 dagen lang samen te leven op basis van 10 principes.

Ik heb heel veel kunst mogen bewonderen en mooie mensen ontmoet die mij een kijkje lieten nemen in hun wereld en de manier waarop zij met zichzelf en met elkaar omgaan.

Zo kwam ik een man tegen die mij een knuffel wilde geven, hij vroeg aan mij, “are you consent” Geef jij toestemming? Ik werd geraakt en geïnspireerd door deze manier van contact maken. Hoe respectvol is het naar mij om eerst te vragen of ik wel geknuffeld wil worden.

Mij niet voor het blok zetten of over mijn grenzen gaan door mij “gewoon” te knuffelen. Ik heb veel mooie gesprekken gehad over toestemming vragen aan elkaar om zo met meer respect met je medemens om te gaan en over hoe dit je seksualiteit een boost geeft. Ik ben weer wat wijzer geworden. Burning Man is een magische plek met prachtige mensen die op hun eigen manier de wereld een beetje mooier maken door zichzelf te zijn.

Ik ben niet opgegroeid in een cultuur van toestemming vragen aan elkaar. Ik ben niet groot gebracht met de waardes om mijn lichaam te waarderen als goud. En communiceren over seks gebeurde nooit. Wat zich geuit heeft in een vrouw die vaak alles maar liet gebeuren.

Vooral niet communiceerde over wat er allemaal met me gebeurde. Ik liet vaak over mijn grens gaan, liet de ander dingen doen die eigenlijk helemaal niet prettig waren voor mij. Of liet me in met iemand die alleen maar een one night stand met me wilde, of iemand die thuis een partner had en het leuk leek om even een avond te dollen. In deze omgang met anderen heb ik mezelf vreselijk veel pijn aangedaan.

Ik kwam in gesprek met een dame op Burning Man die ik dit verhaal deelde. Zij herkende zichzelf hierin en raakte bij mij aan dat het te maken heeft met zelf liefde en communicatie. Als je van jezelf houd. Weet je wat de waarde is van je lichaam en van jezelf. Dan weet je ook je grens hoe iemand met jou omgaat en hoe niet. En vanuit die eigen liefde gaan communiceren over jou wensen en je grenzen. 

Ik kom uit een cultuur waarin ik dacht dat de man alle kennis had over seks, en gaf me daar snel aan over. Dit is een gek iets want hoe kan ik mijn eigen seksualiteit nu uit handen geven aan iemand anders? Dit is geen zelf liefde maar angst. Angst om iemand kwijt te raken. En vanuit die angst deed ik wat de ander wilde zodat hij niet weg zou gaan.

Dit was een heftig stuk van mezelf om te ontdekken. En te ontdekken dat ik vol zit met rare verhalen over mijn eigen seksualiteit.

Doordat ik al met Vallei Orgasme was begonnen leerde ik al een nieuwe kijk op mijn eigen seksualiteit. En door mijn gesprek met deze dame besefte ik maar weer al te goed dat het echt tijd is voor meer gezonde en meer menselijke verhalen over seksualiteit. En al die verhalen die mij geen goed doen voor eens en voor altijd de laan uit te sturen.

Toestemming vragen, dat is een mooi nieuwe manier van omgaan met elkaar voor mij. De theorie is als volgt. Als je iemand ontmoet, en je wilt iets van die ander, denk aan een knuffel, iemand aanraken, een hand vast pakken, iemand zoenen of seks. Vraag dan aan die ander, vind je het goed als ik je een knuffel geef. Vind je het fijn als ik je aanraak. Mag ik je een zoen geven. Mag ik je kleding uittrekken.

Bij mij kwamen meteen heel veel weerstanden naar boven want is het niet raar als ik dit vraag aan iemand. En haalt dit niet enorm de lust weg van het hitsige moment? Het voelt in het begin heel lomp om zo met iemand om te gaan, maar je gaat merken dat je hele fijne reacties krijgt van mensen om je heen, en dit een stimulans is om zo meer met mensen om te gaan. Ik krijg er dus veel intiemere connecties mee. Als je gesprekken voert over wat jij wil, wat je behoeftes zijn en wat je grenzen zijn en je leert je partner te eren op zijn of haar wil, behoeften en grenzen.

Ontstaat er een connectie van wederzijds respect. En heel veel vertrouwen in elkaar. En als er vertrouwen is in elkaar kun je veel spannendere dingen gaan doen samen…..

Voor mij is dit heel kwetsbaar en wordt er onzeker van, want hoe vraag je dat aan een ander en hoe begin je zo’n gesprek?

Het vragen om toestemming is niet on sexy en hoeft helemaal niet ongemakkelijk te zijn. We hebben nog veel te weinig voorbeelden in onze cultuur die ons laten zien om op een wederzijdse respectvolle manier met elkaar te communiceren.

Het vragen om toestemming kan je op allerlei manieren doen. Flirterig, sexy, grappig, gek, lief. En het hoeft ook geen officieel gebeuren te worden. Als je met je partner rustig aan gaat beginnen om meer te praten over seksualiteit. Af en toe gaat checken bij je partner of hij of zij nog comfortabel is, of hij of zij verlangens hebben en waar grenzen liggen. Als je de ander de ruimte geeft om helemaal zichzelf te mogen zijn. Krijg je vanzelf meer vertrouwen in jezelf om vanuit je eigen kwetsbare stukje ook jezelf te mogen zijn. En dat ontstaat allemaal bij je eigen seksualiteit.

Veel liefs van @misspinky

By DEPINKYPEPPER©

2 thoughts on “Vind je het goed dat ik je een knuffel geef?

  • Jason

    Het is een mooie gedachte en het vergt creativiteit om inderdaad een bevestiging te krijgen dat je toestemming krijgt om een stapje verder te mogen gaan,zonder dat het vreemd aanvoelt,het hoeft denk ik ook niet altijd verbaal je kan de ander ook helpen met met een langzame toereiking,wat denk jij…


Geef een antwoord

Join Pinkypepper

Word nu gratis lid van de Stoutste Community van Nederland

Word een Held!

Help PINKYPEPPER om de aller grootste te worden. Steun ons met een klein bedrag en word een echte HELD!

steun ons

Copyright © 2019-2021 PINKYPEPPER all rights reserved